2017 – Anul VISElor ÎMPLINITE!

0047

Mai sunt câteva ore până ne vom lua rămas bun de la actualul an, şi mă gândesc la toate bucuriile ce mi-au fost date să le trăiesc până acum.

Am început anul 2017 cu câteva obiective de îndeplinit, iar pe lângă acestea am reuşit să dau viaţă şi altora ce au venit ca provocări pe parcurs.

Înainte de a face o recapitulare a lucrurilor minunate, pe care am reuşit să le realizez, vreau neapărat să-mi arăt recunoştinţa pentru tot lui Dumnezeu!

Doamne, îţi mulţumesc din toată inima pentru lucrurile minunate din viaţa mea, pentru că mi-ai dat curajul de a lupta cu credinţă pentru lucrurile în care cred, pentru că mi-au fost alături în momente de cumpănă, pentru casa minunată în care locuiesc, pentru sănătatea de care nu am dus lipsă nici în acest an şi pentru că niciodată nu voi fi singur! Îţi mulţumesc din toată inima!

Visele împlinite ale anului 2017!

Pentru anul 2017 am avut ca obiective principale: identificarea unui loc de muncă de care să mă bucur, din toate punctele de vedere – mulţumesc lui Dumnezeu că acest obiectiv a fost atins cu succes!, mai repede decât am sperat 🙂

Un alt obiectiv principal pe care mi-l propusesem era relansarea publicaţiei Ghidul tănărului voluntarformat eBook – trebuie să mărturisesc că a fost unul din cele mai grele obiective de atins, un obiectiv ce m-a consumat foarte mult, încât eram foarte decis să renunţ cu totul la el şi să-mi văd liniştit de viaţa mea, aşa cum mulţi o fac. Finalul este unul fericit, pentru că, cu multă muncă şi dăruire am reuşit să-l duc la capăt cu succes! Publicaţia de faţă a fost gândită ca fiind în beneficiul unei organizaţii din Bucureşti, ce lucrează cu voluntari, pentru a îmbunătăţii viaţa persoanelor aflate în situaţii dificile de viaţă. În cazul în care crezi în acest proiect, publicaţia o poţi achiziţiona direct de pe acest site, la secţiunea Cărţi publicate. Mulţumesc în numele beneficiarului pentru susţinere! 🙂

Am fugit mereu de partea antreprenorială, considerând că nu sunt făcut pentru mediul de afaceri, având înclinaţii mai mult spre partea socială, caritabilă … totuşi am fost nevoit să-mi înfiinţez o „firmă” pentru a-mi putea comercializa mai uşor publicaţiile proprii, fără a fi nevoit să mai depind de alte librării. Prin urmare, fără să fi programat, a luat fiinţă firma „Juganu Nicolae-Stelian PFA”. Momentan nu am în vedere extinderea firmei, aducerea anumitori autori spre a le comercializa publicaţiile, format eBook, pe site-ul meu, însă niciodată nu se ştie ce ne va rezervă viaţa.

De câţiva ani mi-am dorit să-mi relansez primul meu proiect editorial, şi anume cartea autobiografică Vise împlinite. Prima ediţie a publicaţiei a fost lansată în mai 2012, aceasta existând doar în format tipar. Unul din obiectivele pe care mi le-am propus, în privinţa acestei publicaţii, a fost ca ea să existe şi în format eBook. Publicaţia Autobiografia Vise împlinite, este o ediție  adăugită, venind cu mici modificări de structură şi design aşa cum le aveam în minte … Trebuie să mărturisesc că a fost un obiectiv destul de greu de atins, însă eram foarte convins că acest lucru se va întâmpla. Şi aşa a fost! 🙂 În momentul de faţă ea  există pe site-ul meu, şi poate fi achiziţionată de la secţiunea Cărţi publicate.

La începutul anului, nu mi-am propus să urmez un anumit curs de formare profesională, deşi îmi doream de ceva timp să urmez un curs pe resurse umane. Cu mare bucurie, pot să spun că luna noiembrie a însemnat pentru mine o rampă extrem de importantă în ceea ce priveşte evoluţia mea profesională şi cea personală. O parte din voi ştiţi, că în luna decembrie am absolvit un curs după care tânjeam de mult timp, şi anume curs de Inspector Resurse Umane, un curs finalizat cu succes, ce mi-a adus multă împlinire sufletească; îmi doresc foarte mult să activez în domeniul resurselor umane, şi sunt extrem de sigur că acest lucru se va finaliza, pentru că eu cred că în viaţă TOTUL începe cu un VIS! Este un crez pe care nimeni nu mi-l va lua! 🙂

Să te bucuri din toată inima de tot ce reuşeşti să faci!

Mă uit cu mândrie şi bucurie la „raportul” realizat pe 2017, şi sunt foarte recunoscător pentru că am reuşit să dau viaţă lucrurilor pe care mi le-am dorit  în viaţa mea! Ce bucurie mare! 🙂 Realizările de mai sus sunt motivul pentru care îndrăznesc să merg mai departe, să visez mai departe, să lupt mai departe pentru schimbarea din mine dar şi motivul pentru care vreau să mă bucur din toată inima pentru tot ceea ce fac.

Te încurajez din toată inima să crezi în tine! Te încurajez din toată inima să lupţi cu multă credinţă pentru lucrurile pe care ţi le doreşti, fără a lăsa lumea să-ţi spună care vis ţi se potriveşte şi care nu. Nu trăi visul celor din jur, ci trăieşte-ţi propriile vise, pe urmă sărbătoreşte-le cu bucurie! 🙂

Lista obiectivelor pentru 2018

Sunt foarte nerăbdător să trăiesc noi experienţe, noi provocări, să învăţ lucruri interesante dar şi să cunosc noi oameni frumoşi, de la care să am ce să învăţ.

Mi-am pregătit o mică listă cu cele mai importante obiective, pe care este MUSAI să le ating, listă pe care cred că este bine să o realizezi şi tu (încă mai este timp!). Legea atracţiei spune că, cu cât îţi vizualizezi şi îţi conştientizezi visele, cu atât mai mari sunt şi şansele pentru ca acestea să devină realitate în viaţa ta, aşa că am avut curajul să-mi realizez şi nelipsita listă.

Lista mea de obiective pentru 2018 sună cam aşa:

  • urmat curs de Manager Resurse Umaneluna martie(v-am spus că-mi doresc foarte mult să activez în acest domeniu, şi nu am de gând să renunţ la el, indiferent de ce spun cei din jur. Unul din lucrurile importante, pentru ca visul tău să devină realitate, este să crezi cu credinţă în el şi să lupţi pentru el, indiferent de sacrificiile pe care urmează să le faci: financiar, material, timp mai mult dedicat studiului ş.a.m.d.
  • Pentru că mereu am fost atras de arta medierii, îmi doresc foarte mult ca în vară să urmez un curs de Mediator ( mă atrage foarte mult ideea de a soluţiona cu succes anumite conflicte/probleme, motiv pentru care mi-am propus să învăţ tot ce se poate despre această activitate, și cred că un curs pe Mediere va rezolva această dorinţă a mea).
  • Am decis ca anul 2018 să fie dedicat evoluţiei mele personale şi profesionale, motiv pentru care sunt decis să fac tot ce ţine de mine pentru ca acest lucru să se concretizeze. Mă consider un om de acţiune, aşa că … merg înainte, cu convingerea că totul va fi bine.
  • Un alt obiectivpe care mi l-am propus este publicarea Autobiografiei Vise împliniteformat tipar (din motive personale am decis să nu organizez un eveniment public, însă îmi doresc ca publicaţia să existe într-o librărie din Cluj, pentru cei ce optează pentru o astfel de versiune).

Pe lângă obiectivele de mai sus, vreau să-mi acord mai multă încrederesă citesc mai multsă mă bucur şi mai mult de viaţă, fiind conştient de tot ceea ce sunt ca om şi de tot ce am reuşit să fac în tot acest timp.

Cam aşa arată lista mea. Cu siguranţă ea se va mai mări pe parcursul anului, însă este important ca obiectivele propuse să nu fie omise.

Gânduri bune pentru tine!

La final de „articol” îţi doresc să ai parte de un 2018 cu multe realizări!

Să-ţi fie anul plin de bucurii, cu multă poftă de viaţă, cu multe obiective atinse şi multe vise împlinite!

Să nu uiţi niciodată că ai dreptul să visezi, că ai dreptul la o viaţă plină de momente frumoase!

 

An Nou cu multe Binecuvântări!

Stelian,