25 aprilie, o seară specială pentru sufletul tău!

29749365_995387177293394_4120336656579046404_o

Seara de 25 aprilie este o seară specială, pentru că va fi o ocazie  ce îți oferă posibilitatea de a investi în tine şi în comunitate.

Cum? Foarte simplu! Asociaţia 11even organizează un eveniment de strângere de fonduri pentru Asociaţia Alfa Grup, asociaţie ce desfăşoară mai multe activităţi menite să vină în sprijinul tinerilor aflaţi în centrele de plasament din Cluj, cât şi a celora ce au părăsit sau se pregătesc să părăsească instituţia închisă.

11even Nights sunt evenimente ce pun accent pe experiențe de viață, oameni, emoții și modele. Conceptul este desprins din seria de evenimente 11even Experiences, și presupune un dialog între audiență și trei invitați cu experiențe de viață deosebite, printre aceştia mă număr şi eu.

Am ales să iau parte la acest eveniment dintr-un motiv foarte simplu: evenimentul este gândit a fi unul caritabil, lucru ce m-a încântat foarte mult. De foarte puţine ori aleg să vorbesc despre viaţa mea, considerând că fiecare din noi avem luptele noastre. Nu sunt cu nimic mai special decât tine, decât poate pentru faptul că am ales să nu mă plâng de ceea ce nu am ci să mă bucur de lucrurile minunate pe care le am în viaţa mea: sănătate din belşug, loc de muncă, independenţă financiară, casă, oameni frumoşi în viaţa mea.

La începutul mesajului îţi spuneam că ai şansa de a investi în comunitate şi în tine, prin participarea ta la evenimentul 11even Nights. Prezenţa ta la acest eveniment va însemna o şansă reală pentru tinerii aflaţi acum în instituţiile închise, pentru că banii generaţi din vânzarea biletelor vor ajuta Asociaţia Afla Grup la sprijinirea acestora în a se dezvolta frumos şi în a se integra mai uşor în societate, atunci când vor părăsi centrul de plasament.

Succesul meu se datorează celor ce au crezut în mine!

Încurajez din toată inima participarea ta la acest eveniment, pentru că în urmă cu mai bine de optsprezece ani, mă aflam încă în casa de copii. Un loc în care am avut norocul să am parte de multă iubire, afecţiune şi protecţie din partea mai multor persoane, lucru ce m-a ajutat foarte mult la evoluţia mea. Tot acolo, am primit şi sprijinul mult dorit de a îndrăzni să cred că pot să-mi urmez visul şi anume, acela de a urma cursurile liceale la şcoală de masă. Însă pentru ca acest lucru să fie posibil, era nevoie de cineva care să fi avut aşa mare încredere în mine încât să accepte sponsorizarea anilor de studiu ce aveau să vină. Şi acel moment a venit! A fost unul din cele mai importante momente din viaţa mea! Cineva a crezut în visul meu, încât a hotărât să-mi fie alături în realizarea lui.

Poate nu toţi tinerii aflaţi în centrele de plasament vor putea urma cursurile liceale, însă cred că toţi merită şansa de a fi ajutaţi să se simtă ca făcând parte din comunitatea în care aceştia se dezvoltă.

Nu ai dori să fii unul din acei oameni frumoşi care să investească în viaţa unui tânăr, ce visează să fie OM într-o lume din ce în ce mai nepăsătoare la nevoile celor vulnerabili?

Faptul că vei participa la acest eveniment, va da o şansă reală unui tânăr de a îndrăzni să viseze mai departe şi să lupte cu credinţă pentru visul său.

Am mai fost alături de Asociaţia Afla Grup, în proiectul Familii de Suflet, unde am oferit un scurt interviu (aici îl poţi urmări) despre viaţa mea, cu scopul de a sublinia importanţa de a fi sprijinit de cineva pentru a evolua.

O parte din proiectele Asociaţiei Alfa Grup

Printre proiectele implementate de Alfa Grup, tinerilor instituţionalizaţi, voi menţiona:

-Nu eşti singur – proiect ce este destinat copiilor abandonaţi sau fără aparţinători aflaţi în spitalele clujene

-Schimbă vieţi – este un proiect desfăşurat în strânsă legătură cu proiectele Familii de Suflet şi R.A.Z.A; un proiect ce-şi propune ca obiectiv, să intre în toate centrele de plasament şi casele de tip familiar din judeţul Cluj, prin care tinerii din astfel de centre să fie sprijiniţi în a avea o viaţă independentă şi armonioasă și să se integreze în societate.

-Un alt proiect minunat îniţiat şi implementat de Alfa Grup, se numără şi Familii de Suflet (prin intermediul acestui proiect – vezi aici interviul – a şi început prietenia noastră), ce îşi propune să fie o punte dintre familii/ adulţi singuri şi tinerii instituţionalizaţi sau din zone defavorizate. Rolul principal pe care îl are o familie de suflet este acela de a umple golul din viaţa unui copil abandonat, de a-i fi alături în evoluţia lui, de a-i fi alături în cel mai frumos mod- doar dragoste şi grijă! Proiectul R.A.Z.A. a fost gândit cu scopul de a veni în spijinul tinerilor ce se pregătesc să părăsească sistemul de protecţie a copilului, în cadrul căruia tinerii sunt sprijiniţi a li se evidenţia şi dezvolta valoarea şi potenţialul pe care aceştia îl au, încercându-se îndepărtarea lipsurilor cu care aceştia pornesc la drum: nesiguranţă, condiţii de viaţă precare, abilităţi, pregatirea necesara care sa le confere echilibrul cu ei insisi si cu societatea.

Acestea sunt o parte din proiectele derulate de Alfa Grup, şi au mare nevoie de implicarea ta pentru ca aceşti tineri să poată avea parte de o viaţă mai frumoasă. Investind în acest eveniment este ca şi cum ai investi în tine: cu ajutorul tău pot fi schimbate multe vieţi!

În cazul în care te-am convins că merită să fii prezent/ă la 11even Nights, noi te aşteptăm cu mare drag să ne cunoaştem şi să schimbi multe destine în bine!

Biletele la eveniment pot fi achiziţionate direct de pe platforma TOMTIX.

Mai multe detalii despre organizatori pot fi  găsite aici.

Despre beneficiarii evenimentului şi proiectele acestora pot fi găsite informaţii amănunţite aici.

 

Te aşteptăm să ne cunoaştem pentru a schimba destine!

Stelian,

__________

Sursa foto11even Night Cluj-Napoca