Rezultate parțiale – SIMULARE cercetare

VOLUNTARIAT

Dragi prieteni și colaboratori,

În perioada 14-25 noiembrie a.c. am inițiat o simulare a cercetării lucrării mele de disertație, ce-și propunea să identifice efectele pe care voluntariatul le are asupra persoanelor care au voluntariat/voluntariză iar acum acestea se află în câmpul muncii.

GENNUMĂR RESPONDENȚI
Feminin76,5%
Masculin23,5%

În urma acestei simulări au dat curs solicitării mele un număr de 68 de respondenți, dintre care 76,5 % sunt persoane de sex feminin, acestea fiind cele mai implicate în comunitate. Restul de 23,5% reprezintă persoanele de sex masculin.

Vârsta persoanelor care au răspuns întrebărilor este cuprinsă între 16 și 68 ani, iar locațiile din care provin respondenții sunt: Cluj-Napoca, București, Bistrița, Iași, Brașov, Craiova, Galați, Gârbovi, Orăștie, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Roșiori de Vede, Sighetu Marmației, St Nazaire, Suceava, Timișoara, Wroclaw (Polonia) și Zalău.

Din totalul de 68 de persoane, 76,5% dintre persoanele chestionate în momentul de față activează într-o formă sau alta ca voluntare (cu contract de voluntariat sau fără), iar ceilalți 23,5% momentan nu mai voluntariază.

Cei 68 de respondenți au nivel educațional: Liceal, Postliceal, Universitar – nivel licență, Universitar – nivel master, Curs postuniversitar și Doctorat. Persoanele cele mai implicate în acțiunile de voluntariat sunt cele cu nivel educațional universitar-nivel licență, într-o proporție de 73,5%. Cele mai puține persoane implicate în acțiuni benevole sunt cele cu nivel educațional postliceal, în proporție de 2,9%. În urmă acestora sunt cei cu nivel educațional liceal, reprezentând 14,7% din totalul respondenților.

În data de 5 decembrie, când vom sărbători Ziua Internațională a Voluntarilor, voi încerca să fac publice rezultatele finale ale acestei simulări.

Profit de această ocazie pentru a vă mulțumi enorm pentru timpul pe care l-ați acordat simulării de față, activitate ce-mi va fi de foarte mare ajutor la realizarea lucrării reale de absolvire a programului de masterat Managementul Serviciilor Sociale, din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Rămâneți implicați în comunitate, pentru că a face bine este bine !

Cu drag,

Stelian Juganu, un voluntar ca și voi